justbe.ro

Switch to desktop

bmw-logo

 Logoul BMW AG este una dintre cele mai mari controverse ale companiei, in sensul ca exista doua teorii cu privire la culorile si pozitiile lor pe logo.

 BMW este acronimul pentru Bayerische Motoren Werke AG (în română Uzina Bavareză de Motoare SA), este un producător german de automobile, motociclete și motoare. BMW este o companie germană organizată ca societate pe acțiuni, înregistrată în DAX la Bursa din Frankfurt. A fost fondat in 1917 la Munich, capitala regiunii Bavaria. BMW detine inca doua branduri active, Mini si Rolls-Royce.

Despre logo-ul companiei citez: Sigla alb-albastră folosită pînă în prezent, utilizează aceleași culori ca ale steagului Bavariei, sugerînd simultan o elice albă care se rotește avînd ca fundal un albastru similar cu cel al cerului. Grila frontală caracteristică, de forma „rinichi dublu”, a fost prima dată folosită la modelul BMW 303, la începutul anilor 1930, dupa cum gasim pe pagina oficiala de pe Wikipedia

Insa oare asa sa fie? Care sunt teoriile cu privire la culorile si pozitiile logo-ului?

Prima teorie

logo bmw airplanePrima teorie ar fi cea cu cerul albastru pe elicea alba, aceasta fiind ce mai cunoscuta. Acest logo ar fi luat nastere, conform juranalului companiei BMW, atunci cand un inginer BMW a testat un avion care avea primul motor BMW de 320 cp. Acesta in timpul zborului admirand reflexia elicei, acesta a observat ca aceasta ’forma’ doua conuri, iar intre acestea se vedea cerul albastru. Conform unui purtator de cuvant al BMW, logoul nu simbolizeaza deloc elicea pe cerul albastru, deoarece BMW nu a produs niciodata elici, iar logoul a fost creat cu sase luni inaintea primul test aerian efectuat de BMW.

  

A doua teorie

bavarian flagA doua teorie ar fi aceea ca logoul ar fi fost inspirat din steagul Bavarez, reprezentand originile companiei. Aceasta teorie este mult mai credibila decat cea cu elicea pe cerul albastru. Cu toate acestea, logo-ul BMW este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale lumii.

  

Anii '20

first bmw logoPrimul logo al companiei apare la inceputul anilor '20 si continea un cerc divizat in patru sferturi alternativ albe si albastre, cu initialele BMW deasupra, modelul alb-albastru era de fapt preluat de pe steagul bavarez.

 

1923

logo bmw 1923In 1923 au construit primul lor model integral, pe aceasta masina apare un nou logo restilizat, schimbarea putem observa la conturul, cercurile si literele accentuate in auriu. In 1928 s-au extins, achizitionand Dixi Werke din Eisenach, apare modelul Dixi.

 

1937

emblema bmw 1936Dupa aparitia modelele 327 si 328, in 1937, galbenul ostentativ din simbolul BMW este inlocuit cu un alb mai linistitor.

 

1954

bmw badge 1954In 1954, pentru a marca intrarea în noua era simbolul BMW a fost modificat, inlaturandu-se trasaturile caligrafice demodate ale literelor si un albastru mai intens; acesta a ramas neschimbat pana în 1999.

 

1999

bmw logo 2000In anul 1999, BMW isi schimba logo-ul, acesta primind un design mai subtil cu aspect tri-dimensional. De asemnea acesta fiind logoul actual folosit pe masinile bavarezilor.

 

1973 inscrierea in competitiile sportive

bmw motosport logoLa inscrierea oficiala a BMW în competitiile sportive, în 1973, compania a utilizat simbolul ca piesa centrala a unui nou logo circular, inconjurandu-l cu sectiuni de albastru deschis, albastru inchis si rosu, aceste culori fiind prezente si pe logoul 'M'. Imediat, acesta a devenit o imagine familiara pe pista, mai ales atunci cand modelele 2002, apoi 3.0CSl şi 635CSi au facut spectacol la intrecerile automobilistice. Acest logo a fost folosit de divizia BMW AG pentru curse, denumita BMW Motorsport GmbH.

 

Divizia motorsport

logo m-powerDivizia Motorsport a BMW, a fost infiintata in 1972 sub numele BMW Motorsport GmbH, aceasta fiind redenumita in BMW M GmbH. Aceasta divizie a inceput doar cu 8 angajati, ea fiind initial creata pentru a se ocupa de programul pentru curse auto a BMW pe perioada anilor 60'-70'. Primul proiect a fost BMW 3.0 CSL (Coupe Sport Leicht, or Lightweight). Culorile folosite in logoul 'M' sunt albastru deschis, albastru inchis si rosu. Iar logoul este compus din cele trei culori mentionate anterior, acestea fiind putin inclinate inspre dreapta, urmate de litera 'M'.

Copyright © 2012 justBE.ro. All Rights Reserved.

Top Desktop version